Arbejdsprocessen gælder for alle kjoler der syes fra bunden

Måltagning

Det første møde:

Det første der skal ske er, at jeg skal have taget mål af dig. Disse mål skal jeg bruge til udviklingen af dit personlige grundmønster. Ved måltagningen skal du have taget mål  iført undertøj og evt. strømpebuks. Det er vigtigt, at du vælger en god BH der giver dig den rigtige støtte, således at modellen i den sidste ende kommer til at sidde perfekt. Måltagningen tager ca. en halv time.

I forbindelse med måltagningen, taler vi efterfølgende om dine ønsker og idéer til designet. Vi taler også om hvilke stoftyper, der vil egne sig til modellen.

Herudover rådgiver jeg  dig om modellen, i forhold til, hvad der vil være klædeligt til  netop din krop og dine farver. Sammenlagt vil det første møde tage omkring en time.

Design

Det er vigtigt for mig, at du som kunde, har en stor medindflydelse på designet, da det er afgørende for hvor tilfreds du bliver med det endelige resultat.

Jeg vil efter vort første møde, lave et eller flere design forslag til dig. Disse bliver lavet som en arbejdstegning, der viser de nøjagtige snit og linier, der vil være i den færdige model. Tegningerne vil du efterfølgende modtage med posten sammen med nogle stofprøver, der egner sig til modellen.

.

Den godkendte arbejdstegning er at betragte som en kontrakt på vores aftale om det endelige design. Når arbejdet på modellen er påbegyndt kan modellen ikke afbestilles og der gives ikke penge retur. Jeg er selvfølgelig imødekommende overfor dine ønsker om små ændringer efterfølgende, såfremt dette er muligt.

Du har i ro og mag hjemme tid til at tage beslutning, om hvilken model du vil vælge. Du har også mulighed for at lave ændringer til designet, hvis dette er tilfældet aftaler  vi telefonisk de ændringer, du måtte have ønske om.

Lærredsmodel

Det andet møde:

Når du har valgt dit design, begynder det egentlige arbejde på modellen. Ud fra dine mål og nogle matematiske formler laver jeg en såkaldt grundform. Grundformen er en basis model i mønsterform, skabt ud fra dine personlige mål.

Det er grundformen, som ligger til grund for videreudvikling af det design, du har valgt. (I nogle tilfælde er det nødvendigt, at du kommer og prøver en grundform, som bliver opsyet i lærred. Her bliver grundformen tilrettet, så den sidder perfekt.

Dette vil således kræve et yderligere møde.  Denne fremgangsmåde vil også være at foretrække, hvis du på forhånd ved, at du efterfølgende skal have lavet flere andre modeller.)

Når mønsteret til grundformen er lavet, udvikler jeg den egentlige models mønster udfra denne. Når mønsteret er lavet, syer jeg en lærredsmodel af den egentlige model, som er en kopi af den færdige model.

Det er her, du har mulighed for eventuelt at komme med de sidste ændringer til modellen. Først når lærredsmodellen er tilrettet så den sidder perfekt, sættes saksen i det rigtige stof.

Den færdige model

Det tredje møde:

Når den endelige model er opsyet, skal den tilrettes en ekstra gang. Dette gøres fordi det rigtige stof er anderledes i forhold til det stof, som lærredsmodellen er lavet af.

Derfor kan der godt forekomme små justeringer. Når du er til prøvning er modellen ikke helt færdiggjort, der mangler stadig små detaljer, så som oplægning og eventuelt dekoration.

Når det sidste er tilrettet, færdiggøres modellen efterfølgende og du vil i løbet af nogle dage kunne afhente din færdige kreation.